Wist u dat?

♦ uw pupillen tot 45% groter wanneer u naar iemand kijkt van wie u houdt? ♦ elk oog ongeveer 200 wimpers heeft?             ♦ een oog focust op ongeveer 50 verschillende dingen per seconde?  ♦ 1 op de 12 mannen kleurenblind is?   ♦  u eigenlijk niet met uw ogen kijkt maar met uw hersenen. de ogen zijn een soort transformator die het licht opvangen en veranderen in stroompjes waar de hersenen een beeld van maken

Scheelkijken aantrekkelijk?

Wist u dat de Maya’s scheelkijken erg aantrekkelijk vonden? Sommige ouders proberen hun kinderen daarom ook met trucjes scheel te laten zien.

Ogen dicht bij het niezen

Wist u dat niemand met de ogen open kan niezen? Probeer het maar eens! Het sluiten van de ogen is een natuurlijke reflex die je niet tegen kunt houden. 

Knipperen en ademen

Wist u dat we allemaal gedurende de hele dag zo'n 12.000 keer met onze ogen knipperen? En dat het hoornvlies de enige structuur in ons lichaam is die geen bloedvaten heeft? Ons bloed levert zuurstof aan onze lichaamsdelen, maar het hoornvlies krijgt die direct uit de lucht. Waarom? Transparantie. En dat is nodig voor een scherp zicht.